Tuesday, August 27

Fasa Baru

Even though aku dah tamat pengajian degree, tapi kebarangkalian aku akan merepek still adalah sangat tinggi. Merepek is by blood, by genetics, tak payah lah nak pesan suruh jadi matang sangat. Matang dan merepek adalah dua benda yang independent by the way. Ada orang yang kurang matang, tapi dia tak merepek what.


Baru-baru ni aku terjebak dengan banyak benda yang agak dewasa. Contohnya, apakah ciri-ciri seseorang wanita itu berjaya berkahwin dan menjadi seorang isteri.

Well aku selalu compare apa yang depa ada dan apa yang aku takdak.
Dan sesungguhnya hypothesis "orang yang dah kawin ni dia ada X Factor...." adalah tidak boleh dipakai sama sekali. Sebab,
1) sapa pun taktau x-factor kejadah apa yang perlu ada dengan seseorang. Ada member aku masa kecik sama dengan aku, bila besar dia still lagi budak kecik yang sama dengan aku, tapi dia kawin dulu.
2) well isu kematangan. Matang atau kahwin yang sampai dulu?

Mehhh last-last aku decide nak isi borang. Desperate.
But then borang pun takmau aku mengisinya.
Haha.



Isu lain, kejadah sungguh sponsor aku.
Sponsor aku, MOE MOE (bukan nama sebenar) nampaknya telah mengabaikan kami satu batch. Setelah menggesa semua pelajar pulang dari Montenegro (buka negara sebenar), kami dilayan bagai kuman yang dihapuskan oleh serbuk pencuci Vanish. Yes we are banished in their eyes. Satu berita pun takdak.

Aku rasa macam kena nikah gantung. Nafkah tak bagi, khabar berita pun takdak, tapi nak kawin lain tak boleh. Nak minta cerai tak bagi.
See ini effect dia. Aku belum kawin lagi pun tapi dah kena pikir pasal nikah gantung cerai bagai.



Dan disebabkan sponsor aku buat pasai, I can't even settle my driving license and braces stuff. Sebab depa tak bagi kata putus bilakah kami akan dimasukkan ke Institut Pemulihan Negara (bukan nama sebenar).


Ohhh my life is jumbling. That is why I hate graduating. Expected thing. puehhh.



2 comments:

Stallion said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad Faris 'Azim said...

Makanya boleh trun sekolah selalu sementara MOE (bukan nama sebenar) panggil masuk. hihi