Monday, November 26

Space Brothers (I'm promoting again OTL)

Again, instead of buat review, aku menulis lagi lol.

Ni mungkin bukan masa yang sesuai, tapi lapaq burger bakar TT (mungkin masa yang tak sesuai tu ialah masa tengah malam lol).


Walaupun sekarang tengah tak banyak kelas, namun masa semua guna untuk buat review OTL. Turn out plagiarism test aku dapat 54%, jadi kena buat balik the entire things. Haaaa tanoshiii desu. Sambil tulis sambil melalak macam gila dengan lagu Coldplay lol.

But this workload makes me a bit happy. Lately banyak gila menda yang entah apa-apa menyerabutkan kepala otakku. Menyusahkan hidup betul.
Ah well thats where phrase 'buat bodoh' come to use. I know it's no good to ignore your problems. But some things are better to be waived if no profit comes. Or even if you solved it, another problem will come.

Ok lets drop the above subject.


Lately I'm in loooooveeeeeeeeeee!!!! with lagu ni hahaha.



Every tear is a waterfall


Setiap hari berpuluh kali main jenuhlaaa. Lagu nasyid semua kena taok belakang hahaha. 

Lepas tu aku dapat tau lagu ni untuk adaptation live action manga. Yang ada Okada Masaki (haa jenuhlaaa fan girls mode dah emerge TT). Oh and lepas tu aku pi pulak baca manga dia (walaupun kerja bertimbun).


Lepas tu I'm in loooooovveeeeee! pulak dengan manga ni omo. Uchuu Kyodai. Means Space Brothers. Ya rabbi best gila tak tau lah nak cerita macam mana lol sampai over gila aku promote dekat FB hewhew. 

It's about two brothers, abang dia rambut afro, adik dia ramput punk lol. Both promise to be astronauts when they grow up, but the oniichan ditch the dream, thinking it was impossible, while the otouto go for it. Lepas beberapa belas tahun, adik dia betul jadi astronout, and try to persuade the helpless-feeling brother to remember their promises. 
Oh some part seriously make me move to tears. Tapi cerita ni kelakar. And inspirational. =)
Plis lah tanya orang. Aku ni memang susah move to tears kot kalau tengok cerita dengan member. (oh but again budak-budak ni asyik ajak aku tengok cerita jiwang lol). 


Aku baca manga dia 60 chapter habis satu malam hahahaha adoi. Nak tulis lagha tapi seriusli, dia mengingatkan aku masa zaman muda dulu lol. Masa zaman aku passionate gila dengan space explorations. Heh sebelum zaman angkasawan negara semua tu ye. Khatam kot segala history, space shuttle engine mechanism, space accident, list of astronaut etc fufuuu. 

See? I still got the stuff omo. Haha on second thought malu la pulak haha. 

Sebab masa tu kan internet ikut usage. So sebab takut abah marah aku copy paste semua menda lepas tu tutup internet baca lol. Gigih sangat.


Masa tu berkobaran gila nak jadi orang space exploration. Jadi dengan penuh semangat nak ambik piloting. Kekekeke.
Lol and memang aku hantar jugak borang ke Royal Air Force masa habis SPM. Nampak je syarat kelayakan 'lelaki' tu tapi ketegar punya hal.

And and masa aku Form 5, aku tau yang kalau astronaut training akan kena buat either in Texas, Florida or Star City Russia. Jadi dengan gigih aku belajar tulisan Rusia omairabb bila teringat balik entah apa-apa aku hahahahahaha.
Nasib baik it come to use masa aku pergi Russia and Eastern Europe hari tu lol.

Lepas dapat Fizik B dalam SPM, memang aku betul-betul stop.
Lepas tu aku ambik Biology.
Well at least bukan international relation, kan?


Bila baca manga ni aku teringat zaman aku passionate dulu. Sekarang mungkin less passionate kot?
Nak kena repair self-motivation lah macam ni.
The same thing happen to me, macam main character tu. Nanba Mutta.
So sekarang ni aku more or less macam Mu-chan. Except for the afro lol.

Ahh I know what exactly is happening to me. I'm having the 'adult' syndrome......
This is what they call growing up.

Again, I might have a brother who would one day reminds me to go for my wild dreams masa budak-budak dulu (termasuklah nak jadi Pokemon trainers dan guna pintu sesuka hati Doraemon lol).

But I don't make any childhood promises with my brothers.

Although one of them do have the punk hair lol.

2 comments:

syakir ozil said...

hurts like heaven bes jugak

Dai said...

yang tu ada video clip ke?