Thursday, March 24

kalau saya ada poket doraemon, saya nak...

1 - Pintu sesuka hati. Kalau nak pergi travel mana-mana bukak je pintu. Tak payah sewa accomodation. Balik tidur rumah. Balik Malaysia pun no hal, tak payah tempah tiket.

2 - Telekopter. Pakai atas kepala lepas tu terbang. Kalau nak menikmati pemandangan tanpa guna pintu sesuka hati.

3 - Laci mesin masa. Nak verify betul ke benda-benda dalam buku The History of Earth.

4 - Pil bercakap benar. Guna pintu sesuka hati, lepas tu sumbat dalam mulut semua politician Malaysia.

5 - Kasut Aladin. Boleh masuk dalam buku Harry Potter. Atau Naruto. Atau Ouran. Hohohoho.

6 - Lampu Membesar - Beli makanan sikit, lepas tu bagi jadi besar. Save.




Kalau kau, kau nak apa?

6 comments:

yui92 said...

take-copter lah...hehehe

take tu maknanya buluh (kalau xsilap r)

$afuan $abri said...

aku suka la baca blog kak dayah, sryes
padat + bermakna, berilmiah, humor :))

btw, dulu aku tngok doraemon bahasa indon, depa panggey 'kopiah kopter'

.::annemishi::. said...

aku nak semua.

Dai said...

yui - haha yaka? bwek saya salah nampaknya di situ. =P

safuan - smiley for u. =)
oo byk version buluh terbang tu rupanya, -_-

anneh - hahaha jom bolot semua =)

yui92 said...

btol2...kopiah kopter aku pun besa dengar... masa tengok pokemon indon... ayat yg plg xbleh blah ialah --->

"astaga!seekor pokemon!" ash kata

Dai said...

HAHAHA lol yg tu memg lawak gila! astaga!