Sunday, March 20

Fulus... Fulus....

I'm becoming more and more broke at this time.

DSC02051


Pokai. Tak dapat digambarkan. Duit dalam bank dah tinggal 100. Nak tahan sampai 30 june. -_-


I should have saved more. I should have travel less.


Tapi masa lagi berharga dari duit kan?
So travel is a hell-yeah-the-best-decision!


Even though aku pokai, kalau suruh pilih travel or money, aku pilih travel.
-_-


Orang yang tak suka travel takkan paham. You don't mind. For you duduk kat UK travel sikit-sikit pun jadilah. Kalau kerja nanti boleh jalan dengan family.


Hahaha this statement is not for me.
Kalau dah kerja, nak dapat cuti blabla bukan senang. Kalau dapat cuti pun duit tak ada tak boleh jugak. Nak bayar kereta sewa rumah bil elektrik air internet makan minum semua. Jalan dengan family? Dekat boleh la.

Well you can consider me tamak haloba. Apa nak buat.
This is what the Japanese called syukiyari (chance).
Aku tak suka wasted a good chance.
At least untuk future aku dah save a few regrets.


Wahai uni, plis bagi grant kat sapa-sapa yang dapat 1st class result?
-_-



Broke. Imma lost cause. Haish...

7 comments:

.::annemishi::. said...

gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hang!

100 pound sampai the end of june?

aku pon save gila2 duit skang tinggal 800 lebih sampai the end of april,

Aaroniero Arruruerie said...

ngehh akhirnye dapat trace balik dai yang penah menyinggah kat blog aku dlu xD.

ngehehe~

=3= memang sekarang memang tengah sengkek! (p/s: ces ces saya tak tahu pun anda spicies biotechies jugak? :3)

syafiq yazid said...

Pd pendapat aku mase bujang ni lah senang nak jalan, so jalan je la waktu ni

tp agak kronik jugakla ko duit tgal 100 je utk 2 bulan. haha. aku tahun lepas pg merantau keliling europe walopun dlm bank cume ade 30 pouunds j

burhan al-hilmi said...

agak2 la dai..100 pound ntuk 3 bulan..bia betul?..

duduk diam2 kat lancaster..xbole la jln2 easter ni..

Dai said...

anneh - haha itula. takpe2 ada bon simpanan (?) 1500 euro. pi gadai jela. XD


Aaroniero Arruruerie - erk susah giler nak tulis nama ko. aku tulis aaro jela pasni? =) haha dan ye, aku spesis biotechies yg fanatik agak teruk jugak la. selain dr artis korea dan anime manga. =)

burhan - haha no~~~~

gadai ar ifon. hahaha

syafiq - ffuuuuu serius aku respek ko, travel smbil tgl 30 pound je dlm bank. hahaha. serius.

Hfz A. said...

no money?no hal.

no travel?hell noooo

Dai said...

Hafiz a - liiiiikeeeee~~~~ =)