Tuesday, March 15

anime

Bagi aku anime memang best. Drama Korea boleh tahan la, tapi jalan cerita yang klise dan heroin yang agak selalu salah paham menyebabkan kadang-kadang bosan tengok. Asyik frust over things yang too coincident.

Semua kejadah anime aku sapu. Shonen shoujo semua-semualah. Manga pun.


Bagi siapa-siapa yang belum pernah layan Studio Ghibli's, try check it out. All time favourite aku Spirited Away, Princess Mononoke, Howl Moving Castle, Gado Senki, Pom Poko dan latest, The Burrower Arrietty. Gila best! Semua five star lah. Paling aku favour Spirited Away. Sampai sekarang aku tengok.


Kalau anime yang berepisode, banyak jugaklah yang lagi best. Okeh ni personal ranking saya.



1 - Yang aku jadi die-hard fan, boleh ulang-ulang tengok dan memang tunggu lah tiap minggu. Memang akan simpan dalam hard disk.

Ouran High School Host Club - anime first aku ketagih. terpaksa restrain dari habiskan tengok dalam masa 24 jam.

Naruto - ffuuu aku serius into this. kalau aku tengah tengok dan ada orang kacau konsentrasi aku akan emo.

Kaichou wa Maid-sama - aku ingat dah tak ada anime yang boleh lawan Ouran. Yang ni 1st class!



2 - Yang all time best. Sangat entertaining, Kadang-kadang bosan aku randomly choose 1 episode dan tengok.

Doraemon - hohoho aku tengok dari kecik kot. first anime!

Bleach - aku serius ikut, tapi belum sampai recent episode. so after this mungkin boleh naik ranking. who knows. haha

Hell Girl - gila punya jalan cerita. nice.

Digimon - yes, digimon.

Shin Chan - haih...



3 - Enjoy tengok, tapi aku takkan ulang 2 kali.

Get Backers - fillers memang agak bosan, tapi part yang dia ikut manga memang perform.

Gokusen - anime agak serius banding dengan life action.

Pokemon - aku tak rasa pon kejadah yang diorang cakap masa dulu tu, yang pokemon dicipta orang kafir menghina bla bla. pokemon is made by Japanese wey. be it the name. aku tengok Japan version.

Dragon Ball - yang ni kalau nak ulang agak gilo jugak. banyak nak mampus. tambah part lawan dia gila dragging.

Skip Beat - serius dragging. entertaining, tapi ada certain part yang tak perlu buat panjang-panjang dan jalan cerita tergantung buat aku hilang mood.

Detective Conan - mula-mula memang best, tapi sebab dia dragging lama sangat aku tinggal.

Prince of Tennis - ada la 50 first episode kot. ke kurang?

Shaman King - aku tinggal separuh. -_-

Cardcaptor Sakura - even though tak habis.



4 - amine yang aku tengok habis, tapi sementara nak habis tu memang kena paksa tengok jugak la...

Gakuen Alice - cerita budak-budak. comellah.

Gakuen Heaven - adik aku umur 7 tahun tanya asal aku tengok cerita geli camni. hahahaha.

Fruit Basket - peminat fruit basket sorry ye.

Pandora Hearts - sumpah bosan.

Princess Lover - tak ingat dah hahaha

Princess princess - tah.



5 - yang aku tengok separuh dari 1 episode je lepas tu tinggal.

Vampire Knight, Fate/Stay Night, Tsubasa Chronicles, Gundam. Tak sesuai dengan jiwa aku kot?




Waiting list - GTO, Arakawa Under the Bridge, Aishiteruze Baby, Yakitate Japan, Fullmetal Panic, One Piece, Nodame Cantabile.



Jaana! =)

4 comments:

Hfz A. said...

Aku cabar kau tengok Gurren Lagann
Epicness all the way!

Dai said...

serius? ok noted.

syafiq yazid said...

oh yeah digimon n shin chan!
hi 5!
personally i think one piece punye anime agak bosan tp aku sngt suke manga die ^^

Dai said...

haha 2 2 terbaik owh! ok baru nak stat one piece. ok noted the mange. =)