Friday, March 11

2012 - ya, filem tu. (this post is strictly NOT for underage)

Bukan senang aku nak mereview filem.
And sorry for the super scientific review. Anyhow aku dah try bagi simple habis. Yang ni je yang tinggal. =)


Tapi movie ni dapat honour sebab aku tengok sambil menahan nafas dan mengkempiskan perut. Perform perform.


Well they did done their homework. Bagi aku yang newbie dalam Geology, aku rasa mostly yang derive the disasterous event come from Earth plate. Big solar explosion, induce earth's internal composition jadi unstabilised, then cause earth plate to go haywire. Basically.

Yang dia cakap somewhere in US jadi South pole tu boleh jadi jugak. Sebab dulu pun UK sebenarnya duduk dekat earth equator. Ahahaha. Dulu UK hutan hujan tropika. =)

Tapi aku heran apasal bila semua continent pecah the lands afterwards tak berubah bentuk. Should be dia bergerak merata-rata. And it should take thousands of years.

Dan dengan semua explosive gunung berapi and stuff, sky should be covered with those ashes, blocked sunlight, plants die, temperature drop, Earth should enter ice age summore. Thats how those dinosaur pupus. And again that took hundres of thousands of recovery. Yet elok je last-last.


Well again, I'm a noob.



Kapal besar tu sumpah mula-mula aku ingat nak terbang pergi outerspace macam cerita Doraemon. Hahaha. Patut memula aku heran asal ada propeller besar baba.

Olimpik in London kena stop. Olimpik summer. Tu bukan a few days before 21 december 2012?


Haha last-last pergi Afrika sebab Afrika dah gantikan the Himalayas as 'our time's mother of land' (aku tak sure aku translate betul ke tak hahaha). Serius nak cakap manusia asal dari Afrika then balik ke Afrika jugak. Pffttt~~~



It's one type of assurance nak cakap judgement day will indeed, be happen but few will survive. Macam against what the lord's says in holy book yang semua akan mati. Dan nak mengukuhkan evolutionary theory dan ice age theory yang cakap 'few of the fittest amongst species that survive the nature's test will continue the lineage of the genetics'.

That's why amongst the chosen are geneticist.

But I don't call those people are among the fittest. I call them filthy rich.



This is all about moral humanity science bla bla bla. Good messages. And good timing as well. =)


Notakaki = Kan aku cakap bukan untuk underages?

And sorryla kalau aku lambat pickup movies.

2 comments:

kash berimbun said...

Lambat la Dai.. apa la lu

Dai said...

haha sori la lambat. =)