Tuesday, January 26

Marah Sendiri

Nak wat cene after this?

Repeat kot?

Repeat? Banyak kot!

Eh Maths C haruslaa repeat.

Emm… Susah kot…

4 paper… Banyak…

Xpe! Untuk masa depan.

Kalau yang paper lain terganggu gak cene?

Yakin la wei!

Memang la yakin. Sebab yakin jadi camni..

Study banyak sket!

I’m done studying!

Nak fly tanak?

Nak la weh.. Dari darjah 1 nak fly woh…

Bestu? Nak biar je?

Er… tak…

Oi malu sket… Semangat hilang mana?

Masa cek result tadi… Lepas nampak huruf C…

Harus barsyukur. C pon kurnia Allah taw!

Camne huruf dem tu jadi kurnia?

Supaya ang tak lagha!

Leka!

Ingat diri tu terer sangat!

Emm….

Boleh?

Emm…

Sabar. And you’ll be rewarded.

Ok… Tapi still rasa down..

Apa yang rasa down boleh buat? Tukar C jadi A?

Er tak…

Jadi? Motif kau down sangat?

Nak wat cene?

Pikir nak watpe lepas ni!

Kena repeat…

Jadi study! Jangan down! Faham?

Er..

Sikit punya dugaan pon ceni ke kau?

Ape ni wey… UK kau ingat hidup senang?

Pergi sana buat sight-seeing ja?

Tak jugak…

Tawu.. Tapi camni pon down?

Kat sana kau completely alone!

Sekarang kau still ada kawan-kawan

Jadi tahan sikit!

Redhalah…

Ini rezki kau!

Ada hikmah sebalik ni.

At least this time still boleh repeat

Kau rather result last ceni?

Tak…

Jadi get hold of yourself!

This is the beginning.

5 bulan lagi je kau takde life

After this your dream will come true

Allah will certainly rewarded his patience servant

Insyaallah in the end kau akan dapat

Kalau kau nak 3A’s pon Insyaallah boleh dapat

Usaha

Tawakal

Insyaallah kau akan fly September ni

Amin.

3 comments:

zorro said...

kak dayah, boleh punya! usaha lagi, insyaAllah Allah bagi balasan setimpal!

:)

zol dabat said...

salam dayah
hisasyiburi(long time no see)
bila hang nak fly???

Dai said...

zorro - insyaallah. akan usaha lagi. takkan give up smpai dapat!=)

zol - adakah ini taktik ang untuk memujuk atau hg memng nk taw? haha... i'allah september ini. doakan aku ye zol-kun. =)